Portfolio

Dane personalne:

Imię i nazwisko:   Jowita Sikora-Jaworska (Sikorka)

Data urodzenia:   noszę swój wiek jak koronę

Wykształcenie:    wyższe

E-mail:   j_sikora.jaworska@interia.pl

MOTTO:  Uważaj na przerwy w CV, tam czai się wolność

Kwalifikacje i umiejętności:

  • Umiejętność obserwacji rzeczywistości i zobaczenia tego czego jeszcze nie widzą inni    
  • Bogata gama inspiracji zaczerpnięta z wielu dziedzin i życiowych doświadczeń
  • Zaskakująca pomysłowość i kreatywność
  • Biegła umiejętność przelania na papier tego co pomyśli głowa
  • Umiejętność optymalizacji uwagi odbiorcy na komunikat
  • Wiedza z zakresu copywriting i storytelling

Doświadczenie zawodowe:

  • Praca w kopalni pomysłów polegająca na znalezieniu interesującego złoża, wydobyciu go na światło dzienne, oszlifowaniu a następnie ekspozycji
  • Praca kreatora mody. Zajmowałam się głównie projektowaniem i szyciem na miarę dla produktów. Polegało to na ocenie walorów modela, następnie odpowiednim dopasowania szat zgodnie z charakterem i przesłaniem marki. Stad już tylko chwila  na światowe wybiegi
  • Praca wynalazcy, który wynajdzie dla Twojej firmy innowacyjny, niesztampowy pomysł na sukces
  • Praca pisarza, który opisze Twój produkt zgodnie z Twoją preferencją i najnowszym trendem by stworzyć bestseller

CHWALIMY SIĘ:

ARTYKUŁY I WPISY

  • Artykuły na blog „Ogród odkryć” przez Wyborowa

www.ogrododkryc.pl

Apetycznie o relacjach

Na początek, dla porównania, to co serwuje konkurencja. W menu jako danie dnia poleca się tradycyjny  facebook w wersji XXL, czyli z dużą ilością znajomych oraz Instagram, okraszony nutką szaleństwa followersów. I żeby była jasność, nic w tym złego. O gustach się nie dyskutuje! Każdy ma swój ulubiony smaczek, do którego przywykł.

Jeśli jednak nie mamy całkowitej pewności, czy coś jest dla nas dobrą pożywką zwykle patrzymy na skład…

 

 

Ogród Odkryć od kuchni

Moją specjalnością są zdjęcia. Choć nie jest to sztuka kulinarna, jednak  idealnie współgra z przekonaniem, że jemy przede wszystkim oczami. W celu zapewnienia wysokiej jakości doznań wizualnych, przygotowania do nakrycia stołu rozpoczęły się od wyboru dominującego smaku. Innymi słowy, głównej barwy, która nada całości charakteru. Co będzie modne tej wiosny? Zapowiada się naprawdę ciekawie. Przede wszystkim, zapanuje niespotykana dotąd różnorodność kolorów, faktur i wzorów. Co oznacza, że w modzie jak na dobrym przyjęciu, każdy znajdzie coś dla siebie.

 

Wino na widelcu

Dla przykładu, ja lubię wina  personalizować. Przy wyborze kieruję się głównie ich charakterem, który może być zarówno mocny, jak i delikatny. Czytając na etykietach określenia nadane winu, można spotkać się z bogatym, spokojnym, delikatnym i słodkim lub dla odmiany dobrze zbudowanym, intensywnym i pikantnym. Za najlepsze uznaję te, które zapadły mi w pamięć.

SLOW FOOD, Czyli Apetyt na Życie

Dość zaskakujący jest fakt, że ze wszystkich stworzeń żyjących na ziemi największy apetyt ma kot. Ponoć ta ciekawostka została nawet potwierdzona naukowo. Eksperci uznali, że kot jest ciągle głodny. Oczywiście,  to nie wina zwierzaka, że natura wyposażyła go w instynkt łowcy i zmusza do  nieustannego cyklu polowań. A jak jest z ludźmi? W dzisiejszych czasach człowiek jest głodny przede wszystkim sukcesu.

Smaczne kawałki

Na deser brzoskwiniowy  mus z męskich ust, serwowany ,,Saute” przez Monikę Brodkę. Podobno mus ten pochodzi z karty erotycznych dań. Prawdziwy apetyt na czułe słówka i piękny tekst wykończony nutą seksapilu.

Na językach

Co robi słownik w kuchni? Zawadza i niszczeje, wchłaniając tłuste plamy i lepki dżem. Niekoniecznie. Tak jak nieznajomość prawa szkodzi, tak braki lingwistyczne potrafią wpędzić nas w tarapaty, nie mniejsze niż niezdrowy i co gorsza nieświeży produkt.

Współpraca z Agnieszką Zapart twórcą  Obrazkoterapii

www.agnieszkazapart.pl

  • Współpraca przy tworzeniu zeszytu ćwiczeń ,,Miłość i szacunek”
  • Współpraca przy tworzeniu strony promującej terapię.
  • Artykuły na blog „Leksykon zasobów naturalnych”

www.zasobynaturalne.pl

Z- Zasoby:

  • Jak być bogatym i szczęśliwym

K-Kreatywność

  • W poszukiwaniu pomysłów
  • Liczne artykuły i wpisy na blog „Towarzystwo Bliskości”

    www.towarzystwobliskości.pl

Chustonoszenie – opowieści:

  • Narodziny chuściocha – cz.1 Stan umysłu godny mistrza Zen
  • Narodziny chuściocha cz. 2  Wyobraź sobie
  • Kangurzyce
  • Mały miś jest głodny i… jest słodki

OPIS PRODUKTU:

Chusta Symfonia

Kubeczki terapeutyczne

Kubeczki Towarzystwa Bliskości

Łóżeczko Kinderkraft

OPISY DLA OGRODU ODKRYĆ

Whisky Chivas Mizunara

Morela z nutą mandarynek, wanilii i miodu oraz lekka woń kwiatów jabłoni… Brzmi jak opis perfum, a jest w istocie nową kreacją niezwykle wysublimowanej whiskey …

Whisky Chivas XV

Leżakując przez piętnaście lat mozna naprawdę wypocząć i nabrać mocy, by dziś wieczorem pokazać swoją prawdziwą twarz…

Ciasto pomarańczowe w polewie wiśniowej

Pomarańczowy przysmak z Maroka spotyka wiśnię z rodzimych sadów. Czy orientalny aromat ciasta z pomarańczy odnajdzie się w polewie z naturalnej wiśni?

Likier Gruszkowy dla Wyborowa

Mówią, że najlepsze jest to co naturalne, ale co to w ogóle znaczy …

Red Velvet Cake

Noście swój wiek jak koronę! Dziś bajkowy Red Velvet Cake w wersji różowej. Do tego dobry Gin Beefeaster spełnia każde życzenie wyrafinowanego smaku.

Likier Lilet dla Wyborowa

Poznajcie naprawdę fajną babkę, przesiąkniętą dobrą energią i likierem Lillet.

Dyniowy, lekki charakter nie przytłacza i doskonale sprawdza się jako kompan do codziennej kawy oraz doborowe towarzystwo na wyjątkową okazję.

Pink Negroni

Włoskie wakacje? Aperitif Pink Negroni zaostrzy apetyt na taką wyprawę…

Czekoladowe ciasto lodowe

Witamy na Kubie. Dziś gorące rytmy rumu Hawana Club przełamują wszelkie lody, porywając do tańca czekoladę oraz masło orzechowe.

Moctail grejfrutowy

Wódka Absolut spędza czas na ekskluzywnych wakacjach pod palmami. Ubrana w najnowszy grejpfrutowy moctail robi wrażenie na wszystkich. Z dala od paparazzi słodkie chwile umila jej swoim towarzystwem cukier z palmy kokosowej.

WYWIADY

  • Wywiad z Eweliną Wiech
  • Rozmowa z Sonią Sobieraj-Brzeźniak

Książka dla dzieci 

„Pierwiastek ma klasę” – pierwiastki chemiczne na wesoło